Hrozí vám, že kvôli vysokým cenám energií budete musieť zatvoriť svoj podnik? Poradíme Vám ako sa tomu môžete vyhnúť.

V uplynulých dňoch prišli mnohým majiteľom prevádzok nové zálohové faktúry za energie, ktoré sú mnohonásobne vyššie. S novými predpismi sa viacerí malí a strední podnikatelia nevedia vysporiadať, a tak sú majitelia nútení uvažovať aj nad ukončením svojich prevádzok. Najkrajnejšie riešenie však častokrát nie je nutné. V tomto článku vám poradíme, ako sa popasovať s extrémne navýšenými zálohovými faktúrami.

V minulosti energie nepatrili medzi hlavné výdavky prevádzok na Slovensku a dnes sú témou číslo jedna. Ak však kvôli nim nechcete prísť o svoje podnikanie, ktoré ste roky budovali, môžete urobiť niekoľko opatrení. Na internete nájdete viacero článkov, ktoré vám poradia ako narábať so spotrebičmi a kto sú najväčší žrúti energií. Vďaka týmto radám bezpochyby ušetríte elektrickú energiu, v súčasnej situácii však prevádzky potrebujú viac. Momentálne nestačí len utiahnuť si opasky a navýšiť ceny, je potrebné zefektívniť svoje podnikanie a byť bližšie k zákazníkom.

Nebudeme menovať, ktorý konkrétny spotrebič potrebujete vypnúť na ušetrenie pár eur, rovno si priznajme, že celkový chod prevádzky spotrebuje najviac energie a markantné rozdiely vidno predovšetkým pri okresaní otváracích či prevádzkových hodín. Tým sa však zákazníkom skôr vzďaľujeme, čo sa odrazí na poklese tržieb. Ako teda skrátiť otváracie hodiny podnikov a pritom stále ostať dostupný pre klientov? Riešenie prinášajú osobné smart balíkoboxy, s ktorými môžete zásielky s tovarom preberať a aj do nich zásielky s tovarom pre zákazníkov vkladať na osobný odber, a to aj po skončení vašej pracovnej doby. Ak sa vám nepozdáva informácia, že v radách ohľadom šetrenia energií nachádzate ďalšiu elektroniku, rovno uvedieme, že naše D.Boxy majú nízke prevádzkové náklady nakoľko nepotrebujú pripojenie na elektriku, Wi-Fi a sú poháňané iba 4 x AA batériami.

Vráťme sa však k ďalším výhodám, ktoré ponúka D.Box. Vďaka skráteným otváracím hodinám a presmerovaniu na osobný odber do vlastného balíkoboxu, ušetríte na zálohových predpisoch ale aj mzdách zamestnancov, ktorí ostávajú v práci dlhšie. Ak je však zrovna Vašim problémom to, že musíte chodiť do práce skoro, aby ste stihli prebrať tovar, využite D.Box na to, aby ho prebral od kuriéra za Vás. Či už tovar predávate, servisujete alebo požičiavate, s vlastným balíkoboxom môžu zásielky preberať či vkladať kamenné predajne, e-shopy, servisy, dielne, požičovne, knižnice atď. Osadiť si ho môžete kdekoľvek, napríklad na fasádu vašej prevádzky.

Ak vás tieto informácie stále nepresvedčili o výhodách balíkoboxu, možno sa stačí zamyslieť nad tým, že s D.Boxom dokážete nielen ušetriť, ale aj zarábať. Spoplatnením osobného odberu v balíkoboxe sa vám jeho kúpa vráti a môžete zarábať, napríklad na tie energie.